SilverState Ultras

Welcome To Silver State Ultras.Forum community Penyokong Perak.
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Konvoi Perak Vs N9 ke Paroi
Thu Jul 15, 2010 6:08 pm by alexander razmi zulkarnai
Salam gang, sabtu ni 17hb julai 2010 silverstate ultas akan menganjurkan konvoi ke paroi. Minyak dan tol ditaja sepenuhnya oleh SSU. Tempah tempat anda sekarang. Hubungi najib @ doddy.Tq

Comments: 0
ROMBONGAN KE IPOH..PERAK VS JOHOR FA..22 MEI 2010
Mon May 10, 2010 9:07 pm by dody_988
MOH KITA GEGAR STADIUM IPOH
ROMBONGAN KE IPOH
PERLAWANAN : PERAK VS JOHOR FA
TARIKH : 22 MEI 2010 *Balik Hari*
BAYARAN : RM30.00 Seorang *Termasuk Tiket*.*Bayaran Deposit Sebanyak RM20 Sebelum 20 May 2010*.
CARA BAYARAN : Deposit RM20 Ke akaun CIMB Mohd Fazrul Hafiz -08160074464522-
TEMPAT BERKUMPUL: PERKARANGAN PINTU MASUK STADIUM MBPJ,KELANA JAYA
WAKTU BERKUMPUL : 1 TENGAH HARI
Hubungi: Fazrul …

Comments: 0
Hak Cipta Terpelihara
Mon Apr 26, 2010 11:20 pm by dody_988
Saya Meminta Jasa Baik rakan2 SSU untuk tidak sesuke hati meletakkan gambar/artikel/video/lagu tanpa mendapat kebenaran pihak yang berkenaan.Ini demi untuk menjaga hubugan baik SSU dengan semua pihak

p/s-klo nk ltk mtk kebenaran and kasi crdt..

Comments: 4
Welcome To Silver State Ultras Forum
Sat Apr 24, 2010 11:13 am by Admin
Selamat Datang ke Forum Silver State Ultras. Tempat berkumpulnya Silvermania@ Penyokong Pasukan Bolasepak Perak Khasnya dan Peminat bolasepak Malaysia Amnya. Untuk membolehkan anda membuat posting yang pertama,selepas pendaftaran,pastikan anda membuat pengesahan di email.Periksa inbox email anda.Semoga anda enjoy berforum disini. jika ada sebarang masaalah dan pertanyaan. Sila hubungi …

Comments: 0
Latest topics
» i`m newbie here....
Tue Feb 21, 2012 11:46 pm by zackkeicar

» T-shirt limited edition silver state ultras
Tue Nov 01, 2011 1:16 pm by fahmi26

» peminat setia perak
Sat Apr 30, 2011 3:06 am by hazwan89

» sye silvermania juga!
Mon Apr 25, 2011 10:07 pm by hafiz amran

» Chant Perak Juara
Thu Mar 31, 2011 6:35 pm by december 1n death

» Silver State Ultras Maju Selangkah Lagi!
Thu Mar 31, 2011 6:32 pm by december 1n death

» Orang IPOH dok kat PUTRAJAYA
Thu Mar 31, 2011 6:26 pm by december 1n death

» kenalkan diri
Tue Mar 15, 2011 11:27 am by khairulazwan

» cabang silverstate ultras
Sun Feb 27, 2011 1:11 am by yasirlatiff

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 20 on Fri Aug 23, 2013 6:01 am
Top posters
alexander razmi zulkarnai (104)
 
najibnwa (99)
 
sykrcr9 (59)
 
am_7riel (47)
 
dody_988 (43)
 
Admin (35)
 
azrul hussin (22)
 
zarif | STU (17)
 
Fazrul_Hafiz (14)
 
faiz32 (13)
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Pasukan pilihan anda?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
am_7riel



Posts : 47
Join date : 2010-04-26

PostSubject: Pasukan pilihan anda?   Thu Apr 29, 2010 2:53 am

aku xtau and follow sangat wcup ni
seyes...
xdela sanggup tunggu semata2 team apa2
cuma aku suka tengok yg team berseni
cam Brazil,cuma skang Brazil main ala europe
tau bertahan dan attack pon x gung-ho cam dulu
x macam team2 lepas2,Brazil skang lebih compact
dorang ada 2 world class RB,maicon dan dani alves
cuma midfield,agak tlalu relying pada Kaka
Ronaldinho pulak,maybe xincluded Wcup kali ni
pada aku,kehadiran Ronaldinho perlu
tp sapala aku,Dunga lebih tahu,btol x?
striker?Fabiano memang world class
pasangan dia maybe Adriano,or who knows
the rejuvenated Ronaldo "the phenomenon" yg bmain baik di Corinthians?
atau maybe Pato?atau maybe "Hulk"?atau julio baptista yg juga boleh bermain sebagai link up striker?

selain Brazil,aku suka sedara mereka
iaitu Brazil Eropah,sapa lagi kalau bukan Portugal
bukan sebab CR7 skang CR9
tp sebab skill dorang yg amat tinggi
pmainan dorang sama cam Brazil dulu2
attacking flair mantap,tp defence agak hampeh
compare ngan team2 ulung dunia
tunjang team nih sure pada CR9
joa moutinho,deco(dia main lagi ke wcup ni?),nani dan simao
bahagian defence sure dorang rely pada utility player cam Miguel Veloso
yg boleh bermain defence center,dan posisi holding midfielder
Pepe yg bmain di bahagian central defence,juga amat boleh diharapkan
RWB xlain xbukan posisi jose bosingwa...yg juga boleh bermain di LWB

Selain itu,Spain
terkenal dengan rolling ball here and there
dan kebolehan menyimpan bola serta hantaran2 pantas dan pendek
Spain contender Wcup kali ni
apatah lagi dengan ranking FIFA,di tangga kedua duni
dan baru reigning champion utk EC yg lepas
sudah pasti dengan bahagian serangan
diterajui oleh D.Villa,serta Torres(kalau dia sempat sembuh dr operation dia)
midfield diterajui oleh xavi,iniesta dan fabregas dan wonderkid(kalau dia diserapkan iaitu Sergio Canales)
xlupa bahagian sayap,Silva dan Manuel Mata.
defence sudah tentu lah Pique dan Puyol dan RB pula adalah posisi tetap Sergio Ramos

3 team ni,terutamanya Brazil dan Spain aku rse boleh pergi jauh di Wcup kali ni
xlupa juga dengan team2 tradisi, cam Itali, England dan Jerman.

England,nihla attempt yg aku rse team paling complete compared to other attempts before this
pasni Lampard,gerrard,terry dan fedinand xkan sempat main 1 lg edisi wcup
Becks,yg still recuperating dan Fabio Capello harapkan
kerana enthusiasm dan overzealous di tengah padang
mampu mmbuatkan pemain2 di sekeliling beliau sama memberikan komitmen yg sama sepertinya
pemain2 muda cam Ashley Young(mungkin tsenarai),James Milner yg mengancam musim ni dan baru dinobatkan pemain muda terbaik EPL 2009\2010, serta super pacey flanker cam theo Walcott,A.Lennon dan Shaun Wright phillips juga boleh diharapkan untuk memikul tugas di Wcup kali ni
as usual team ni memang overhyped dr press media

Argentina?pada firasat aku,team nih mampu pergi jauh
tp team nih perlu build based on Messi
sebab Messi nampaknye x functioning cam apa dia buat kat barca
maradona should aware of this
mascherano should play ngan esteban cambiasso
2 world class holding players and combative as well
strikig force,quite potent
nama2 cam Messi,Tevez dan Sergio Aguero
flanker yg aku tau cam Messi(boleh main mana2 posisi tmsuk striker),
Maxi Rodriguez dan Angel Di Maria
bahagian attacking midfield,riquelme(xsure la dia ni included utk squad kali ni sebab rift dia dengan maradona), veron yg still competent dan pablo aimar

camne plak pendapat korang?
Back to top Go down
View user profile http://am7riel.blogspot.com
am_7riel



Posts : 47
Join date : 2010-04-26

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Thu Apr 29, 2010 8:36 am

tp aku menunggu
bila la agaknye team Malaysia masuk Wcup
ai...payah payah
Back to top Go down
View user profile http://am7riel.blogspot.com
dody_988

avatar

Posts : 43
Join date : 2010-04-24
Location : KL

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Fri Apr 30, 2010 5:05 am

klo malaysia layak world cup aku da ade kt afrika da....1 ahri nti harap layak la..
Back to top Go down
View user profile
sykrcr9

avatar

Posts : 59
Join date : 2010-04-24
Age : 22
Location : Ipoh Mali

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Fri Apr 30, 2010 2:09 pm

insyaallah..
stu mse nnti msia akn layak..

england???
calon terbaik untuk mnang world cup thun ni selain spain..
striker diorg roni ngn deofe yg thun ni mmg top form giler..
terutama roni..
midfil lampard musim terbaik die di celsi..
milner bru je mnang pemain mude terbaik bpl..
jerad stu2 nye player yg on form dlam liverpool..
difen..
bersepah2 plyer yg blh main..
kiper
ak pilih hart(birmingham)
Back to top Go down
View user profile http://amirul-syakir95.blogspot.com
am_7riel



Posts : 47
Join date : 2010-04-26

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Sat May 01, 2010 3:33 pm

sykrcr9 wrote:
insyaallah..
stu mse nnti msia akn layak..

england???
calon terbaik untuk mnang world cup thun ni selain spain..
striker diorg roni ngn deofe yg thun ni mmg top form giler..
terutama roni..
midfil lampard musim terbaik die di celsi..
milner bru je mnang pemain mude terbaik bpl..
jerad stu2 nye player yg on form dlam liverpool..
difen..
bersepah2 plyer yg blh main..
kiper
ak pilih hart(birmingham)

1 mase?
bila la tuh agaknye...
xpe,carry on with topic

friendly england ngan spain,germany dan brazil
sume ends with lost...
cmne tuh?

lampard xdpt jelmakan prestasi cam die kat kelab
same gak ngan gerrard
mdifield is the weakest link England
Back to top Go down
View user profile http://am7riel.blogspot.com
sykrcr9

avatar

Posts : 59
Join date : 2010-04-24
Age : 22
Location : Ipoh Mali

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Sat May 01, 2010 6:15 pm

am_7riel wrote:
sykrcr9 wrote:
insyaallah..
stu mse nnti msia akn layak..

england???
calon terbaik untuk mnang world cup thun ni selain spain..
striker diorg roni ngn deofe yg thun ni mmg top form giler..
terutama roni..
midfil lampard musim terbaik die di celsi..
milner bru je mnang pemain mude terbaik bpl..
jerad stu2 nye player yg on form dlam liverpool..
difen..
bersepah2 plyer yg blh main..
kiper
ak pilih hart(birmingham)

1 mase?
bila la tuh agaknye...
xpe,carry on with topic

friendly england ngan spain,germany dan brazil
sume ends with lost...
cmne tuh?

lampard xdpt jelmakan prestasi cam die kat kelab
same gak ngan gerrard
mdifield is the weakest link England

tu yg ak pelik..
dri kelayakn euro 2008 lagi wktu tu jerad ngn lampad wktu kt bpl punye la superb..
tpi main ngn england hancor..
x blh sekali kut deme due..
Back to top Go down
View user profile http://amirul-syakir95.blogspot.com
am_7riel



Posts : 47
Join date : 2010-04-26

PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   Tue May 04, 2010 5:49 pm

mungkin boleh
kalau
rooney main top striker
dan gerrard main bawah rooney
sebab gerrard efektive posisi nih kat lvpool,di belakang Torres
as link up striker
dan lampard plak main midfield
Back to top Go down
View user profile http://am7riel.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pasukan pilihan anda?   

Back to top Go down
 
Pasukan pilihan anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SilverState Ultras :: BOLASEPAK DUNIA :: World Cup-
Jump to: